Primavara incepe cu TINE

8 martie este ziua în care se sărbatorește simbolul vieţii, iubirii şi frumuseţii, femeia. De această dată sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri, pe care multe dintre femei le respectă pentru a avea prosperitate, dragoste şi sănătate tot anul.

Ziua Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie, în România, dar şi în întreaga lume.

8 martie marchează toate realizările sociale, economice și politice ale tuturor femeilor de-a lungul timpului și drepturile obținute de acestea.

Activistele Luise Zietz și Clara Zetkin au propus pentru prima dată o zi internațională a femeilor, iar în martie 1911, s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Internațională a Femeii, în Austria, Danemarca, Germania și Elveția, potrivit antena3.ro.ziu

Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai târziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

De data de 8 martie sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri, pe care multe dintre femei le respectă pentru a avea prosperitate, dragoste şi sănătate întregul an.

Tradiţii şi obiceiuri de 8 Martie, Ziua Femeii. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a-şi găsi dragostea

De Ziua Femeii, pe 8 martie, este bine ca femeile să poarte mărţişorul în piept, pentru a avea noroc în dragoste tot anul. Cel puțin așa spune tradiția pentru această zi specială, Ziua Femeii.